Uudised

EMTF 06.09.2024

Paar päeva tagasi avalikustasime, kes lähevad  Bangkoki IFMA maailmameistrivõistlustele Eestit esindama. Tahame ka lähemalt rääkida klubide treeneritega, et paremini mõista, kuidas on nende sportlastel ettevalmistused läinud ning mida võime oodata järgmisel nädalal algavast võistlusest. 
Esimesena istusime maha treener Kevin Rennoga, kes on võitlusspordimaastikul laialdaselt tuntud nii suurepärase võistleja kui treenerina. 
 
Kevin, sinu klubi Kevin Renno Võitlusspordiakadeemia (KRVA) on suur ning teil on väga palju andekaid sportlaseid ja treenereid. Kes neist lendavad sel aastal Bangkoki IFMA maailmameistrivõistlustele?
Kevin Renno: “KRVA-st lendavad võistlema Villu Lassur, Brigitta Vaab, Georg Kanistik, Andreas Christopher Gubinski ja Kaur Sibbul. Treeneritest tuleb minuga kaasa Uno Andreas Tavast.” 

 

Kas teil on juba teada, kelle vastu minnakse ning millised on vastaste kogemused? 
Kevin Renno: “Tegelikult on registreerunuid näha IFMA kodulehel, aga seda nimekirja ma lõplikult ei usalda, sest osad registreerunud ei pruugi kohale tulla. Lõplik võistluspaaride loos tehakse alles kohapeal. Osad sportlased on juba ise vaadanud, kui palju on nende kaalukategoorias osalejaid ning millised on nende saavutused IFMA tasemel. Reaalsus selgub alles Bangkokis.”

 

Teie sportlaste ridades on väga tugevad nimed. Kas sul on kellegi osas suuremad ootused? 
Kevin Renno: “Kaur Sibbul on näidanud, et ta on väga arvestatav sportlane. Ta on järjepidevalt käinud ka Eesti Muay Thai Liigal võistlemas, et taset hoida. Ainukeseks miinuseks võib talle olla MMil asjaolu, et ta võistleb 14-15aastasega, olles ise 14. 
Minu peamiseks eesmärgiks on, et mida rohkem treenereid ja sportlaseid käib MMil, seda parem on neil ettekujutus laiemast pildist ning kuidas suuremad spordiklubid ja võistlused toimivad. Vahet ei ole, kes tuleb koju võidu või kaotusega, maailmameistrivõistlused on suurepärane kogemus kõigile.” 

 

KRVA treenerite ridades on mõnda aega figureerinud ka Mongkon “Zee” Kongpan.  Kas tunnete, et teil on väike eelis teiste klubide ees, sest Zee õpetab väga traditsioonilist Tai stiili? 
Kevin Renno: “Ütleks, et võistlejate ettevalmistamise poole pealt on Zee väga suureks plussiks. Ta on meie klubis olnud pea 2 aastat ja temast on tohutult abi, ta on väga suureks motivaatoriks noortele. Tema abil on ka trenni tulnud väga palju uusi huvilisi. 
Küll aga erineb amatöörtasemel IFMA võistlus reeglite osas natukene, seega selles osas teda väga teiste ees eeliseks nimetada ei saa.”

 

Kui palju riik doteerib maailmameistrivõistlustel osalemist?
Kevin Renno: “Laste ja juuniorite oma null. Saab taotleda vaid U23 ja täiskasvanutele – oleme taotlenud ja ka saanud, aga selleks on ka eeldused, mida peab täitma. Sportlasel peab olema varasemalt tiitlivõistlustelt medal, kui see on olemas, siis on suurem tõenäosus ka toetust saada. Kahjuks see ei taga sajaprotsendiliselt midagi. 
Kindlasti proovib alaliit sportlast toetada, kui ta on juuniorina medali saanud. Aga eks mida rohkem kasvab inimestel huvi spordi vastu, seda suurem sanšš on alaliidul sportlaseid ka rahaliselt toetada ning ka riigilt tuge saada.” 

 

 

---
Artikli toimetaja - Erika Maalt (erika@emtf.ee)
Foto - Kevin Renno